Parteneriat cu Fundatia arhitectilor din Romania ,,De-a arhitectura mini,,

*„De-a arhitectura MINI” este un proiect al programului cultural „De-a arhitectura – deschiderea şcolarilor către arhitectură şi mediu construit” 2011-2014, program cultural dezvoltat de Asociaţia De-a arhitectura cu sprijinul Filialei Teritoriale Bucureşti a Ordinul Arhitecţilor din România şi în parteneriat cu Departamentul de Şiintele Educaţiei din Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti.

Scopul acestui curs este acela de a le încuraja copiilor claselor pregatitoare, claselor I si a II-a puterea și plăcerea de a imagina, mai cu seamă a acelor copii care abia au păşit pe poarta şcolii. Considerăm că astfel de experienţe pot crea obişnuinţe pentru viitor şi, ce poate fi mai minunat decât puterea imaginaţiei? Povestea este motivaţia generării spaţiale, pe baza ei se structurează demersul didactic. Ca şi în cazul cursului pentru clasele a III-a și a IV-a, tandemul arhitect-învăţător este binevenit. Totuşi, ghidul pentru acest curs este gândit astfel încât să poată fi predat şi doar de către invăţător. Fiecare lecţie are anexe cu materiale didactice de la care se poate porni în aventuri educative.

Sperăm ca şi prin acest curs, alături de toate celelalte activitaţi marca De-a arhitectura, să ne apropiem şi mai mult de scopul nostru de a încuraja copiii să-şi facă treaba lor specială de copii: să imagineze. Îndrăznim să sperăm astfel şi într-o viitoare generaţie de adulţi iniţiaţi în puterea și plăcerea de a imagina.